HAFIZLAR TAÇ GİYDİ.
Gaziantep Şahinbey İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hoşgör Fatih Kur’an kurslarında eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 70 hafız ve hafize düzenlenen törenle icazetlerini aldı.
Gazianteplilerin yoğun bir ilgi gösterdiği törende konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kur’an okumanın ve hafızlığın bir meslek olmadığını belirtti.
Gaziantep’te bulunan Hoşgör Erkek ve Kız Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 70 hafız için “33. Hafızlık Merasimi” düzenlendi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen icazet törenine, Din Hizmetleri Uzmanı Davut Kaya, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehitkamil Belediye başkan vekili M.Hayri Özkeçeci , Şahinbey belediye başkan vekili Cuma Güzel Vakıf onursal başkanı Ahmet Ziylan, Vakıf Başkanı Abdullah Bayram, Dernek başkanı Nihat Durur, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile hafız öğrencilerin aileleri ve halk katıldı.
Sunuculuğunu Hafız Mustafa Efe’nin yaptığı icazet programı kurs öğrencisi Hafız Enes Özata’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasında Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, her yıl kurslarında kız ve erkek olmak üzere 40 mezun verdiklerini belirtti.
İmamoğlu, “2016-2017 eğitim öğretim yılında 70 hafız mezun ettik. Kız-erkek Kur’an kurslarımızdan hafız ve hafize olan öğrencilerimizin icazet töreni için buradayız. Hayırlı olsun diyorum. Hoşgör Kur’an kursumuz 1961 yılından bu yana hizmet veren çok köklü ve artık Güneydoğu’nun markası olmuş bir Kur’an kursumuzdur. Her yıl ortalama olarak kursumuzdan 35-40 civarında hafız mezun ediyoruz. Kız Kur’an kurslarımızı da buna dahil ettiğimiz zaman her yıl 70-80 civarında hafız mezun ediyoruz. Bu sene toplam 70 hafızımız oldu. Bir hafız ortalama 2 yıl bir sürede hafızlığını tamamlar. şeklinde konuştu.
Hafızların tekbirlerle salona girmesiyle gözyaşlarına hâkim olamayan misafirler duygulu anlar yaşarken, programda yapılan konuşmalarda Kur’an’ı Kerim’in insanlığı kurtarıcı kitap olduğuna dikkat çekildi.
“Kur’an’a hizmet etmek her Müslüman’ın işidir”
Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kur’an okumanın ve hafızlığın bir meslek olmadığını ve Kur’an’a hizmet etmenin her Müslüman’ın işi olduğunu vurguladı.
Kur’an ilminin ve bilgisinin herkese ulaşması için çalışmanın her müminin görevi ve vazifesi olduğunu vurgulayan Çelik, “Bizim kitabımız Kur’an’dır. Hangi meslekten olursak olalım. Kur’an okumak, hafızlık bir meslek değildir. Kur’an’a hizmet etmek bir meslek değildir. Kur’an’ı Kerim’in bize getirdiği ahlak kuralları, muamelatı ve diğer kuralları, Kur’an’a hizmet etmek her Müslüman’ın işidir. Hangi görevde olursak olalım. Bir Müslüman olarak Kur’an’a hizmet etmek hepimize lazımdır. Kur’an’ı Kerim ilminin ve bilgisinin herkese ulaşması için çalışmak her müminin görevi ve vazifesidir.” dedi.
Çelik, “Bugün bizim en büyük sıkıntımız ‘neden çocuklarımız ve gençlerimiz İslami şahsiyetle, kimlikle büyümüyor ve yetişmiyor?’ diyoruz. Bir şeyin bilgisi yoksa onun kimliği de olmaz. Bir şeyin bilgisi verilmiyorsa onun bir fikri de olmaz. Bugün ülkemizde ve İslam âleminde çektiğimiz sıkıntı budur. Eğer biz Kur’an ahlakı diyorsak Kur’an’ı Kerim’in bilgisini edinmemiz lazım. O’nu anlamamız ve öğrenmemiz lazım. Bu bakımdan İslami şahsiyetler, İslami mefkûre Kur’an’ı anlamakla başlar. Kur’an’ı anlamak ise O’nu okumakla, öğrenmekle olur. Öğrenmeden anlamaya, anlamadan yaşamaya geçmek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.
Yüzakı Dergisi Genel Yönetmeni Hafız Muhammed Ali Eşmeli Hafızlık ile ilgili şiir okudu. Tasavvuf Musikisi tarafından ilahiler seslendirildi. Hafız Musa Bilir, Hâfız İlyas Avcı, Hafız Eyüp Ahraz ‘ın Kur’an’ı Kerim tilavetleri ile salonda manevi bir atmosfer yaşandı.
Vakıf Onursal Başkanı Ahmet Ziylan ve Dernek Başkanı Nihat Durur birer konuşma yaptı. Program yapılan dua ve hafızların icazet belgelerini almasıyla sona erdi.